Economic Recomandari

Laura Dumitrescu, CEO al Ascendio.com.ro, Despre Provocările Afacerilor Românești în Contextul Politicilor Fiscale Actuale

Laura Dumitrescu

Într-o lume a afacerilor în continuă schimbare, Laura Dumitrescu, CEO-ul Ascendio.com.ro, își îndreaptă atenția către un subiect sensibil și de mare actualitate: nivelul de încredere în autorități și impactul politicilor fiscale asupra firmelor românești. Cu o experiență vastă în consultanță de business și o perspectivă profundă asupra mediului economic din România, Dumitrescu aduce în discuție un aspect adesea neglijat: discrepanța dintre modul în care sunt tratate firmele românești comparativ cu cele străine.

„În calitate de lider al unei firme de consultanță, am observat o tendință îngrijorătoare în ceea ce privește politicile fiscale și reglementările guvernamentale în România”, afirmă Dumitrescu. „Deși România ar trebui să fie un teren fertil pentru dezvoltarea afacerilor autohtone, observăm o împovărare fiscală semnificativă și o serie de obstacole birocratice care par să fie plasate, uneori, în mod intenționat în calea antreprenorilor români.”

Această situație contrastează puternic cu facilitățile și stimulentele oferite firmelor străine care aleg să investească în România. „Este un paradox care nu doar că frânează inițiativa locală, dar creează și un mediu de afaceri inegal”, explică Dumitrescu. „În timp ce investitorii străini sunt adesea atrași cu reduceri fiscale și proceduri simplificate, firmele românești se confruntă cu un sistem fiscal complex și o povară administrativă greoaie.”

Dumitrescu subliniază că această abordare nu doar că afectează încrederea antreprenorilor români în autorități, dar limitează și potențialul de creștere al economiei locale. „Când antreprenorii români se simt descurajați să investească și să inoveze din cauza unui sistem fiscal apăsător, întreaga economie suferă”, spune ea. „Este esențial ca autoritățile să recunoască valoarea și contribuția afacerilor locale și să creeze un cadru mai echitabil și susținător pentru acestea.”

În acest context, rolul unei firme de consultanță devine crucial. Ascendio.com.ro, sub conducerea Laurei Dumitrescu, își propune să fie un aliat pentru afacerile românești, oferindu-le suportul necesar pentru a naviga prin aceste provocări. „Misiunea noastră este să ajutăm afacerile să înțeleagă și să se adapteze la aceste condiții, să găsească cele mai bune căi de a prospera chiar și într-un mediu fiscal dificil”, afirmă Dumitrescu.

Consultanța oferită de Ascendio acoperă o gamă largă de servicii, de la optimizarea fiscală și conformitate, până la strategii de business personalizate și soluții juridice. „Ne concentrăm pe oferirea de soluții care nu doar că respectă cadrul legal, dar care, de asemenea, permit afacerilor să crească și să se dezvolte în mod sustenabil”, explică Dumitrescu.

Pe lângă consultanța de business, Ascendio se implică activ în dialogul cu autoritățile, încercând să aducă în atenția acestora nevoile și provocările cu care se confruntă antreprenorii români. „Este important să avem un dialog constructiv cu autoritățile și să lucrăm împreună pentru a îmbunătăți condițiile pentru afacerile locale”, spune Dumitrescu. „O economie puternică și diversificată se bazează pe succesul atât al investitorilor străini, cât și al antreprenorilor locali.”

În concluzie, Laura Dumitrescu și echipa Ascendio.com.ro rămân angajate în sprijinirea afacerilor românești, oferind expertiză și soluții adaptate pentru a depăși provocările unui mediu de afaceri în continuă schimbare. Cu o abordare pragmatică și orientată către client, Ascendio se poziționează ca un partener de încredere pentru orice afacere românească care caută să navigheze cu succes prin complexitățile fiscale și administrative ale României contemporane.