Stiri

Cât durează un implant dentar (P)

[ad_1]

Un implant dentar este o procedură chirurgicală care constă în înlocuirea rădăcinii dintelui natural cu un implant de titan sau ceramică, care va suporta o coroană dentară.

În timp ce implanturile dentare sunt considerate una dintre cele mai eficiente și durabile soluții de înlocuire a dinților, o întrebare frecventă printre pacienți este cât timp durează procedura de implant dentar. Pentru a vedea un exemplu de oferta accesibila ca pret pentru un implant dentar rapid, intr-o zi, la doar 1000 de lei, accesati acest link: implant dentar Bucuresti.

Durata exactă a procedurii de implant dentar poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv starea generală de sănătate a pacientului, numărul de dinți care trebuie înlocuiți și dacă este necesară o procedură suplimentară precum o procedură de sinus lift. În general, procedura de implant dentar poate dura de la câteva luni la un an sau chiar mai mult.

Care sunt etapele de implantare

În primul rând, procesul de implant dentar implică o evaluare detaliată a stării de sănătate a pacientului și a structurii osoase a maxilarului.

După aceea, urmează etapa de inserare a implantului, care poate dura între 30 de minute și două ore, în funcție de numărul de dinți care trebuie înlocuiți și de complexitatea procedurii.

După inserarea implantului, pacientul trebuie să aștepte câteva luni pentru ca osul să se vindece și să se integreze complet cu implantul.

Acest proces este cunoscut sub numele de oseointegrare și poate dura între 3 și 6 luni, în funcție de starea generală de sănătate a pacientului și de locația implantului.

Ce urmează după oseointegrare?

După oseointegrare, urmează etapa de plasare a coroanei dentare, care poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, în funcție de complexitatea procedurii și de modul în care trebuie ajustată coroana pentru a se potrivi perfect cu implantul.

Este important de menționat că fiecare caz este unic și poate necesita un plan de tratament personalizat în funcție de nevoile și starea generală de sănătate a pacientului.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră dentist despre durata și detaliile procedurii de implant dentar înainte de a lua decizia de a urma acest tratament.

Contraindicații în ceea ce privește implantul dentar

Atunci când vine vorba de implantul dentar, este important să știm că există anumite contraindicații ce trebuie luate în considerare. În general, o evaluare medicală completă este necesară înainte de a decide să efectuați o intervenție chirurgicală pentru implantul dentar.

Discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră stomatolog dacă sunteți candidat pentru implantul dentar, iar medicul dumneavoastră vă poate ajuta să determinați dacă aveți contraindicații sau nu.

Printre contraindicațiile cele mai comune pentru implantul dentar se numără

Probleme de sănătate generală – persoanele care suferă de diabet, boli cardiace sau alte afecțiuni cronice trebuie să ia în considerare faptul că acestea pot afecta procesul de vindecare și pot crește riscul de complicații.

Fumatul – fumătorii au un risc mai mare de eșec al implantului dentar, deoarece fumatul poate reduce fluxul de sânge și oxigen către zona implantului.

Boli parodontale – pacienții cu boli parodontale (cum ar fi gingivita sau parodontita) trebuie să primească un tratament adecvat înainte de a efectua un implant dentar, deoarece aceste afecțiuni pot afecta capacitatea osului de a se integra cu implantul.

Oasele slabe sau subțiri – oasele maxilare slabe sau subțiri pot face dificilă integrarea implantului, ceea ce poate duce la eșecul implantului.

Medicamente – medicamentele cum ar fi corticosteroizii și medicamentele pentru osteoporoză pot afecta capacitatea osului de a se integra cu implantul.

În concluzie ce trebuie să știți în general

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți orice contraindicații pentru implantul dentar. În general, există soluții pentru a aborda aceste probleme și a face posibilă efectuarea implantului dentar cu succes.

De asemenea, este important să urmați recomandările medicului dumneavoastră în timpul procesului de vindecare pentru a asigura succesul implantului și a evita complicațiile.

Articolul Cât durează un implant dentar (P) apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]