Stiri

Cum se realizează un acoperiș și câte tipuri de materiale pot fi folosite în acest proces?

Una dintre cele mai importante structuri ale unei case este acoperișul. Acesta are un rol important în protecția casei și se asigură că nu se va pierde foarte multă căldură în sezoanele reci. Deși pare o simplă și banală construcție, aceasta este extrem de complexă și are mai multe roluri decât ne imaginăm în primă instanță.

Tocmai din cauza complexității unei astfel de structuri am ales ca astăzi să facem o scurtă prezentare a unui acoperiș la modul general, dar și să acoperim modul în care acesta se construiește și ce materiale se pot folosi, și vom prezenta de ce un acoperis tabla faltuita este unul dintre cele mai potrivite produse.

Care este importanța unui acoperiș?

Acoperișul reprezintă structura superioară a unei case, structură în interiorul căreia se poate ascunde o încăpere a casei, un pod sau care poate să nu fie folosită cu nici un scop. Indiferent de care dintre aceste lucruri se află sub un acoperiș, el trebuie realizat astfel încât să protejeze etajul superior al casei. Acest lucru înseamnă atât protecție împotriva infiltrațiilor de apă, dar și realizarea unui spațiu care să nu permită schimburile de căldură între interior și exterior. În acest mod ne putem asigura că avem un spațiu mai cald în timpul iernii și mai răcoros în zilele grele ale verii.

Cum se construiește un acoperiș?

Deși întâlnim denumi de tipul acoperiș tablă fălțuită, acoperișul nu reprezintă doar stratul exterior al acestuia, ci este o adevărată structură ce se ridică în mai mulți pași. Pasul inițial presupune planificarea construcției. Acest lucru va permite ridicarea unei structuri rezistente pe spațiul pe care ni-l oferă clădirea vizată. Odată gata planul, putem trece la ridicare. Primul pas este de a construi strictura, lucru ce de cele mai multe ori se realizează din lemn. Urmează construirea pereților pe structura ridicată și hidroizolarea acestora. După realizarea ultimelor finisaje la acest pas, urmează realizarea exteriorului, lucrare ce se poate folosi de un număr ridicat de materiale.

Ce materiale se folosesc pentru partea exterioară a acoperișului?

Numărul de materiale folosite la realizarea exteriorul acoperișului este foarte mare, rezultând astfel mai multe tipuri de lucrări, după cum urmează:

  • Acoperiș tablă fălțuită – acesta este acum în vizorul tuturor deoarece aduce avantaje numeroase printre care cele mai importante sunt rezistența foarte mare în timp, dar și ușurința la montare, costul fiind de asemenea foarte mic
  • Acoperiș tablă cutată – un alt tip de tablă subțire, puțin mai greu de montat, dar cu o rezistență la fel de mare în timp
  • Acoperiș țiglă metalică sau acoperiș țiglă ceramică – acestea sunt acoperișurile clasice cu care suntem obișnuiți, dar care au pierdut teren în ultimii ani deoarece nu oferă o siguranță la fel de mare ca materialele deja menționate.

Acestea sunt doar o parte din materialele cu care se poate construi un acoperiș, probabil cele mai importante și mai căutate, ele putând fi folosite pe numeroase forme ale acoperișurilor moderne.

La cine să apelezi pentru o tablă de înaltă calitate?

Dacă sunteți în căutare de tabla dublu faltuita pret bun sau simplu fălțuită pentru acoperișul dumneavoastră, vă invităm să accesați site-ul celor de la Acopero – acopero.ro. Aici veți găsi o gamă de produse de încredere, pe care le puteți comanda într-o manieră foarte simplă.

Date de contact:

Telefon: +40 749266014

E-mail: office@acopero.ro

Adresa: Bucuresti, Sector 3 Str. Eterului nr. 48