Stiri

BIHOR: INFRASTRUCTURA si SUSTINERE pentru invatamantul dual. Lucrurile se misca in ritm alert!

[ad_1]

„Lucrările la Campusul pentru învățământul dual sunt într-o fază avansată. Până în vară se vor finaliza lucrările de construcție, inclusiv racordarea la utilități și cele de împrejmuire.

Până la sfârșitul lunii aprilie vom demara și licitația pentru asigurarea dotărilor și pentru digitalizare.

Ne propunem ca până la sfârșitul anului campusul să devină operațional, iar de la începutul anului viitor să înceapă predarea în noile corpuri de clădire.

Campusul are toate facilitățile: săli de clasă, internat, cantină, cabinet medical, bibliotecă, ateliere și laboratoare, sală de sport și bazin de înot.

La propunerea firmelor partenere, campusul va asigura calificarea în mecanică și electromecanică, electronică și automatizări, instalații și construcții, atelierele urmând să fie dotate cu tehnologia și aparatura pe care le folosesc și firmele.

Cei care vor opta pentru învățământul dual, vor beneficia de o susținere importantă pe parcursul școlii: cazare și masă gratuită, bursă lunară minimă de 400 de lei, transport gratuit în Oradea, transport gratuit spre casă la sfârșitul săptămânii.

Pentru a promova campusul și învățământul profesional, împreună cu Inspectoratul Școlar derulăm o campanie în lunile aprilie și mai în județul Bihor.

În afară de a le prezenta avantajele acestui tip de învățământ, copiii din clasele a 7-a și a 8-a, împreună cu părinții lor, vizitează campusul și firmele partenere pentru a vedea facilitățile și condițiile de lucru.

Până în prezent au avut loc mai multe întâlniri de prezentare în zona Salonta-Tinca și în vecinătatea Oradiei, urmate de vizite în campus și la companii”, informează președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Articolul BIHOR: INFRASTRUCTURA si SUSTINERE pentru invatamantul dual. Lucrurile se misca in ritm alert! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]