Iarna este un anotimp capricios și, în ciuda faptului că România a cunoscut o perioadă de tranziție în ultimii ani, zăpada nemaifăcându-și prezența la fel de mult ca odinioară, gheața a continuat să reprezinte o problemă în sezonul rece.
Dacă vrei să îți protejezi locuința și să eviți accidentele neplăcute, asigură-te că investești în produse de top, datorită cărora să previi infiltrațiile de apă, dar și formarea gheții la nivelul parcării din curte, dar și la nivelul acoperișului ori a subsolului. De exemplu, procedura de degivrare rampa auto este extrem de importantă, iar din rândurile ce urmează poți afla tot ce trebuie să știi.
Degivrare rampă auto – ce presupune această tehnică?
Degivrarea reprezintă o tehnică modernă de îndepărtare a gheții și a zăpezii, pe care o poți utiliza pentru a-ți proteja aleile din curte ori spațiul în care îți parchezi mașina. Mai mult, poți folosi degivrarea și pentru protejarea jgheaburilor, dar și a acoperișurilor, adică spații care sunt expuse precipitațiilor sau apei ce provine din pânza freatică.
Sistemele de degivrare sunt formate din rețele de cabluri electrice, pe care le poți așeza sub suprafețele pe care vrei să le dezgheți cât mai ușor. Important este să calculezi, însă, cât de generos trebuie să fie sistemul în care vrei să investești, în funcție de suprafața de care dispui.
Din punct de vedere tehnic, poți aplica sistemele de degivrare în ciment, în șapă sau în nisip, urmând ca apoi să le acoperi cu gresie, pavaj ori ciment.
Produsele hidroizolante, un ajutor de nădejde pe termen lung
Produsele hidroizolante pe care le ai la dispoziție pe piață îți sunt, de asemenea, de ajutor. Le poți utiliza cu încredere la nivelul acoperișului, la nivelul subsolurilor, dar și a piscinelor. Este vorba despre materiale care au rolul de a ține apa la distanță, iar astfel eviți formarea mucegaiului și distrugerea treptată a pereților ori a stâlpilor de susținere.
Important este că produsele hidroizolante sunt impărțite în mai multe categorii, ceea ce înseamnă că poți alege dintre următoarele: membrane bituminoase, membrane lichide, dar și membrane din PVC. Acestea se montează fie la cald, fie la rece, în funcție proprietățile sale.
De preferat este să lași montajul în grija unor experți în domeniu, care vin la fața locului și se ocupă de aplicarea hidroizolației în cel mai scurt timp, indiferent de materialul pentru care optezi.
Care sunt consecințele infiltrației de apă?
Pentru a înțelege cât mai bine importanța degivrării, dar și a produselor hidroizolante, este bine să cunoști consecințele cu care te confrunți atunci când apa se infiltrează în pereți, dar și în structura casei tale:
- apariția mucegaiului – dăunător pentru sănătate, mucegaiul conține bacterii care ajung în plămâni și care provoacă boli greu de tratat;
- diminuarea rezistenței stâlpilor de susținere a casei;
- te confrunți cu reparații costisitoare și de lungă durată.
Dincolo de faptul că infiltrațiile de apă pot reprezenta factori negativi pentru sănătatea ta, bugetul familiei va fi, de asemenea afectat, întrucât va trebui să scoți din buzunar sume însemnate pentru a elimina umezeala. De aceea, recomandat este să folosești hidroizolații de calitate încă din momentul în care construiești casa!
Milucon.ro îți pune la dispoziție o varietate de produse excelente, datorită cărora căminul tău personal va fi confortabil și rezistent pe termen lung! De la cele mai bune hidroizolatii acoperisuri, până la hidroizolații pentru subsoluri, dar și pentru terase, pe toate le găsești online și le poți comanda extrem de ușor!
Date de contact:
Email: office@milucon.ro
Telefon: 0766 419 049