Stiri

Cum să le explici celor dragi că un azil pentru bătrâni este cea mai bună alegere pentru ei?

Primul gând al tuturor persoanelor cărora le este recomandat sau le este sugerată ideea de a opta pentru un camin varstnici este acela de a refuza. De-a lungul timpului, societatea în care trăim și mijloacele media ce ne sunt oferite ne-au format mintea astfel încât să vedem un cămin vârstnici ca pe un spațiu nu tocmai prietenos. Majoritatea oamenilor văd acest spațiu ca pe unul în care ajungi atunci când familia vrea să scape de tine, sau când tu vrei să scapi de familie.

Toate aceste preconcepții nu sunt tocmai foarte bune. Deși în unele cazuri situația prezentată mai sus este adevărată, majoritatea celor care își îndrumă persoanele dragi către un astfel de loc au cele mai bune intenții și nu se gândesc nicicum să îi lase baltă, ba din contră, ei le oferă tot suportul de care au nevoie. Cu toate acestea, preconcepțiile continuă să existe, motiv pentru care de multe ori este nevoie să oferim o serie de explicații și răspunsuri la anumite întrebări. O parte dintre acestea ar fi:

  1. De ce vrei să mă trimiți la un cămin vârstnici?

Cu siguranță, primul gând al unui bătrân căruia i se propune un astfel de spațiu este să creadă că este alungat și că cei dragi nu mai au timp de el. Răspunsul la această întrebare este foarte ușor de oferit. Un cămin vârstnici este un loc în care totul este monitorizat, totul este în control 24/7, iar cei mai în vârstă au parte de atenție mereu când este nevoie.

Este important ca cei dragi să înțeleagă că această acțiune vine din dragostea și grija pe care le-o purtăm și nu din sentimentele contrare acestora. Le explicăm cum că alegerea este de partea lor, prezentându-le totuși avantajele pe care le poate aduce un cămin.

  • Ce îmi oferă ei mai bun decât ceea ce am acasă?

Desigur, pentru ca recomandarea să fie acceptată, ei vor fi interesați în avantajele pe care le oferă un astfel de loc. Aici se poate realiza foarte ușor o întreagă listă, listă ce trebuie să conțină următoarele mențiuni?

  • Un cămin este un spațiu în care nu lipsește interacțiunea umană
  • Există personal medical în casă non stop
  • Oferă spații de relaxare, atât interioare, cât și exterioare
  • Spațiul personal este mereu respectat
  • Există activități recreative, atât personale, cât și realizate în grup
  • Cum o să păstrez legătura cu voi?

Una dintre cele mai mari griji ale vârstnicilor este aceea că odată ajunși într-un cămin vârstnici, relația cu familia se va rupe. Aceștia trebuie informați despre faptul că toate căminele permit vizitele familiilor, dar le permit și lor să se întoarcă acasă atunci când își doresc și, desigur, relația telefonică nu este niciodată oprită. De asemenea, dacă nu se simt bine în cămin după o anumită perioadă ei pot să aleagă să plece, deoarece nu este nimic care să îi țină obligatoriu într-un loc în care nu își doresc să fie.

Ce cămin oferă toate serviciile specifice în zona unui oraș?

Chiar în inima Bucureștiului putem găsi un azil batrani pret rezonabil pentru toate serviciile. Îl puteți găsi la adresa batranetifericite.ro, site de pe care veți afla toate informațiile de care aveți nevoie.

Date de contact:

Telefon: 0722 624 264

E-mail: contact@batranetifericite.ro

Adresa: Str. Aviator Popisteanu, nr. 65, Sector 1, Bucuresti