Stiri

Cum să alegi simplu și repede cea mai bună hrană umedă pentru pisici?

Ai un pisoi care îți face viața mai frumoasă zi de zi și căruia vrei să-i oferi cea mai bună alimentație, astfel încât să crească frumos și sănătos? Începe prin a investi în produse de calitate, care să fie realizate din ingrediente atent alese. De exemplu, mâncarea umedă reprezintă o sursă excelentă de proteine, dar și de vitamine și minerale.

Hrana umeda pisici pe care o găsești astăzi pe piață este extrem de variată, motiv pentru care te poți confrunta cu o reală provocare atunci când vrei să alegi varianta potrivită. Din rândurile de mai jos descoperi, însă, elementele principale de care să ții cont.

Hrană umedă pisici – ce ingrediente trebuie să conțină?

Carnea de pui, de vită, de pește ori de iepure trebuie să fie întotdeauna ingredientul principal folosit pentru realizarea mâncării umede pentru pisici. De aceea, recomandat este să citești indicațiile de pe ambalaj, pentru a te asigura că proporția de carne este de peste 60%. În același timp, hrana trebuie să aibă în componența sa și legume și fructe, din care pisoiul tău să-și poată lua vitaminele și mineralele de care are nevoie, indiferent de vârstă.

Vârsta animalului contează

Un alt detaliu esențial, care cântărește mult atunci când vrei să alegi hrana umedă potrivită pentru pisoiul tău este referitor la vârsta animalului. În acest sens, e bine să știi că mâncarea se împarte în categorii astfel:

  • pentru juniori – hrana pentru juniori (feline care au între 2 și 12 luni) este bogată în proteine, vitamine, minerale, dar și carbohidrați sănătoși, adică nutrienții de care au nevoie puii pentru a se dezvolta cât mai bine la început de viață;
  • pentru adulți – mâncarea este destinată felinelor care au vârste între 1 și 7 ani. Aceasta este mai săracă în carbohidrați, astfel încât animalul tău de companie să rămână zvelt și să nu ajungă să se confrunte cu obezitatea;
  • pentru seniori – ai la dispoziție și mâncare umedă pentru seniori, care este specială pentru pisica ta atunci când are mai mult de 7 ani de viață. Nevoile felinei din punct de vedere alimentar se schimbă în timp și este important să ții cont de acest aspect;
  • mâncare umedă specială – în magazinele de specialitate găsești și hrană pe care o poți oferi pisicii atunci când se confruntă cu diferite probleme de sănătate la nivelul sistemului digestiv ori are are alergii.

Conserve sau plicuri?

Printre elementele pe care mai trebuie să le știi despre hrana umedă se află și faptul că aceasta este disponibilă sub formă de plicuri sau sub formă de conserve. De exemplu, optând pentru mâncare umedă în monoporții, îți va fi mai ușor să hrănești pisica. În schimb, dacă preferi conservele cu gramaje mai mari, asigură-te că le păstrezi la frigider până la următoarea utilizare și că le termini în cel mult 24 de ore din momentul în care le deschizi. În caz contrar, hrana umedă dezvoltă bacterii nesănătoase pentru felina ta și riști să se îmbolnăvească.

Cât de des să oferi pisicii hrană umedă?

Chiar dacă mâncarea umedă este preferata tuturor pisicilor, încearcă să nu îți hrănești prietenul patruped doar cu plicuri sau conserve. De exemplu, este suficient dacă îi dai felinei hrană umedă o dată la 2 – 3 zile, suficient cât să o răsfeți. În rest, bobițele uscate sunt excelente pentru alimentația zilnică.

NovaFood.roeste la dispoziția ta 24/24 atunci când ai nevoie de mâncare de calitate pentru pisica ta. Onine găsești inclusiv conserva caine, dar și accesorii cu ajutorul cărora sa îți ușurezi interacțiunea cu animalul de companie.

Date de contact:

Telefon: 0724239215

Email: office@novafood.ro