Stiri

Care sunt cele mai importante informații despre implantologia dentară?

Igiena dentară este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le învățăm încă de când suntem mici. O igienă dentară incorectă duce, în timp, la numeroase probleme, de multe ori foarte greu de rezolvat și extrem de costisitoare. Uneori problemele pot fi rezolvate prin plombarea sau îmbrăcarea dinților și a măselelor, pe când alteori trebuie sa se ajungă la secția de implantologie dentară.

Secția de implantologie dentara este printre cele mai costisitoare și necesită un volum de muncă destul de mare. La aceasta se ajunge în momentul în care avem unul sau mai mulți dinți cu probleme, probleme ce se por rezolva doar prin scoaterea dintelui cu tot cu rădăcină și implantarea unui dinte nou, mai rezistent, încercând imitarea prinderii naturale a dinților. Cum anume se realizează această prindere și ce intervenții extra presupune un implant dentar aflăm în următoarele rânduri.

Ce este de fapt un implant dentar?

Implantul dentar este, după cum indică și numele, înlocuirea unui dinte deteriorat cu unul nou. La această intervenție ajung doar cazurile grave, desigur, dacă pacientul își dorește înlocuirea dintelui deteriorat cu unul nou. Pentru ca această practică să poată fi făcută, inițial trebuie curățată zona prin îndepărtarea rădăcinilor. După scoaterea acestora, trebuie așteptată o perioadă de timp pentru vindecare, după care se revine pentru implantul propriu zis.

Un implant simplu este reprezentat de trei componente:

  • Implantul propriu zis – este reprezentat de noua rădăcină, rădăcină realizată din titan, zirconiu sau alte materiale acceptate de organismul nostru
  • Bontul protetic – este piesa de legătură dintre rădăcină și dintele propriu zis
  • Lucrarea protetică – este reprezentată de dintele artificial care îl va înlocui pe cel vechi. Acesta este realizat special pentru fiecare pacient în parte, astfel încât lucrarea să nu iasă în evidență prin formă sau culoare.

Oricine poate beneficia de un implant dentar?

Din păcate, nu toate persoanele își pot rezolva problemele cu ajutorul secției de implantologie dentară. La fel ca în cazul oricărei intervenții, și în cazul implanturilor există o serie de contraindicații. Astfel, persoanele care suferă de boli osoase, cancer sau care au suferit recent infarcturi nu pot beneficia de un astfel de tratament.

De asemenea, există o serie de condiții medicale în cazul cărora trebuie efectuate teste în prealabil, uneori implantul fiind permis, iar alteori nu. Printre aceste condiții se pot număra diabetul, bolile autoimune, dar și sarcinile, în special cele avansate. În rest, orice persoană care a trecut vârsta de 18 ani, vârstă la care maxilarul este complet dezvoltat, poate beneficia de un implant dentar dacă acesta este necesar.

La cine pot apela daca îmi doresc un implant dentar în București?

Capitala este, probabil, orașul cu cele mai multe clinici stomatologice din țară, foarte multe dintre acestea reușind să scoată lucrări frumoase și de durată. Una dintre aceste clinici poartă numele de Family Dent.

Acest cabinet este unul al unor stomatologi tineri, care își doresc să redea o sănătate dentară tuturor clienților care le trec pragul. La aceștia puteți beneficia de implanturi dentare de calitate, dar vă puteți bucura și de un tratament paradontoza preturi potrivite pentru fiecare buzunar. Pentru programări și pentru mai multe informații puteți accesa pagina web familydent.ro. Aici veți găsi o listă a serviciilor oferite, precum și un preț orientativ al acestora.

Date de contact:

Telefon: +40 745 080 015/ +40 745 080 016

E-mail: info@familydent.ro

Adresa: Bucuresti, Strada Boișoara 10, 060227