Stiri

ALERTA IN PRAHOVA! DEFICIT DE MEDICI DE FAMILIE! Jumatate dintre cei activi au peste 60 de ani! Totusi, e si o veste foarte buna!

[ad_1]

Read Time:1 Minute, 9 Second

„Zona de medicină de familie este deficitară. Avem un deficit de 43 de medici în Prahova, 15 în mediul urban și 28 în mediul rural. Am avut o situație deosebită la Gura Vitioarei, acolo unde medicul a decedat și avea o listă de aproape 4.000 de pacienți. Am reușit să găsim un medic din Ploiești, care, în perioada imediat următoare, va deschide un punct de lucru. Mai este un medic în localitate, dar comuna este foarte mare. După mulți ani, în comuna Cosminele un medic de familie va deschide un punct de lucru”, a semnalat Cătălin Măguleanu, directorul CAS Prahova în cadrul unei conferințe de presă susținute luni dimineață.

Totodată, oficialul a ținut să atragă atenția că, în prezent, problemele nu sunt provin nu numai din perspectiva numărului de medici de familie, ci și în ceea ce privește vârsta înaintată a multora dintre aceștia.

 Potrivit declarației oficialului, „aproape jumătate dintre medicii de familie au peste 60 de ani, iar peste 80 dintre aceștia au peste 65 de ani, ceea ce va conduce la o pensionare rapidă în următorii ani”.

 Totodată, însă, în cadrul discuțiilor, directorul CAS a ținut să sublinieze și un alt aspect: „AVEM UN PROCENT DE MEDICI DE FAMILIE EXCEPȚIONALI! FCA și gărzi!

De precizat că la momentul actual, 325 de medici de familie au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Prahova.


Happy

Happy
0

0 %


Sad

Sad
0
0 %


Excited

Excited
0
0 %


Sleepy

Sleepy
0

0 %


Angry

Angry
0
0 %


Surprise

Surprise
0
0 %

Articolul ALERTA IN PRAHOVA! DEFICIT DE MEDICI DE FAMILIE! Jumatate dintre cei activi au peste 60 de ani! Totusi, e si o veste foarte buna! apare prima dată în Prahova Medicala .

[ad_2]